Flappie kids

Leuke instrumenten voor kids

Geplaatst op

Als ouder is het altijd een uitdaging om leuke en educatieve activiteiten te vinden voor je kinderen, vooral als het gaat om muziek. Gelukkig zijn er tal van instrumenten beschikbaar die zowel leuk als laagdrempelig zijn voor kinderen vanaf 10 jaar. We nemen enkele voorbeelden met je door. 

Ukulele 

De ukulele is een klein en lichtgewicht instrument dat gemakkelijk te leren is en geschikt is voor kinderen van alle leeftijden. Het heeft slechts vier snaren en is iets makkelijker om te bespelen dan een gitaar. Met online tutorials en oefeningen kunnen kinderen binnen no-time nummers spelen.

Djembe 

De djembe is een Afrikaanse handtrommel die perfect is voor kinderen die graag willen trommelen en ritmes willen leren. Het heeft een warme en diepe klank en kan worden bespeeld door simpelweg met de handen op de trommel te slaan.

Keyboard 

Het keyboard is een geweldige optie voor kinderen die graag piano willen leren spelen, maar geen ruimte hebben voor een grote piano. Het heeft verschillende functies, zoals een metronoom en verschillende instrumentgeluiden, wat het leren en oefenen interessanter maakt.

Mondharmonica

De mondharmonica is een klein instrument dat makkelijk mee te nemen is en leuk is om te bespelen. Het heeft een unieke klank en is relatief eenvoudig te leren.

Blokfluit 

De blokfluit is een klassiek instrument dat veel kinderen op school leren bespelen. Het is gemakkelijk te leren en kinderen kunnen snel nummers spelen.

Cajón 

De cajón is een Peruaanse drumkist die erg populair is in de flamenco- en Latijns-Amerikaanse muziek. Het kan worden bespeeld door erop te slaan met de handen of drumstokken. Echt een geweldig instrument om ritmes te leren en mee te spelen met andere muzikanten.

Gitaar

De gitaar is een populair instrument onder kinderen van alle leeftijden. Het heeft een breed scala aan toepassingen in verschillende genres en kan worden bespeeld met akkoorden of

Keyboard met 88 toetsen + maxiaxi = een uitstekende manier voor je kids om met de muziek te beginnen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt doen om te genieten van de creativiteit van je kids en hoe het beneficiair zal zijn voor hun ontwikkeling.

Contactgegevens

Via info @ flappiekids.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden